Menu

Class Schedule 2019 – 2020

INCLUDES 30 WEEKS OF CLASSES

The age categories are a guideline only; class level placement is based on the instructors recommendations. If you are unsure which class your child should be placed in please send an email to the dance program coordinator: cca.canterburydancecentre@gmail.com

Rooms subject to change depending on course numbers. Classes are conditional upon number of registrants.

Included in the course cost is the Recital Cost (RC). This includes the purchase of costumes, medals, awards, the printing of programs and tickets, and all other costs associated with the year-end production in June. Your child will perform in one or two dances in the recital depending on which class they are registered for (please see below). All Saturday classes participate in a show in December; this is not the year-end recital.

 

There are two versions of the same schedule. The first provides all of the classes available to certain age groups and total cost per class including the Recital Cost. The second schedule shows all of the classes available on certain days of the week.

CLICK HERE: 2019-2020 Dance Schedule


Canterbury Dance Schedule (by day/time)

Monday 

Time Main Hall A Time Multi Room 2

5:00 –

6:00 pm

Competitive choreography (no registration required)

Libby

6:00 –

6:45 pm

Junior Jazz B (1 RC) 45 mins

(7-9 yrs)

Libby

5:55 – 6:45 pm

Pre Senior Tap (2 RC) 50 mins

(11-14 yrs)

Chantelle

6:45 –

7:45 pm

Pre-Senior Jazz (2 RC) 1 hr

(11-14 yrs)

Libby

6:45 -7:45pm

Senior Tap (2 RC) 1 hr

*previous dance experience required

Chantelle

7:45 –

8:45 pm

Senior Jazz (2 RC) 1hr

*previous dance experience required

Chantelle

 

Tuesday

Time Main Hall A Time Multi Room 2
5:15-6:00pm

Intermediate Jazz (1 RC)

45 mins (9-11 yrs)

Libby

6:00 – 6:45 pm

Strength and Conditioning

Libby

6:00 – 6:50 pm

Intermediate Tap (1 RC) 50 mins

(9-11 yrs)

Amy

6:45 –

7:45 pm

Contemporary (2 RC) 1 hr

*previous dance experience required

Libby

6:50 – 7:40 pm

Ballet 3 (1 RC) 50 mins

(9-12 yrs)

Amy

7:45 –

8:45 pm

Ballet 4 (2 RC) 1 hr

*previous dance experience required

Amy

7:45 – 8:30 pm

Competitive Choreography

(no registration required)

Libby

 

Wednesday                                                                      

Time Main Hall A
5:15-6:00pm

Hip Hop 1 (7-9 yrs) (1 RC)

Libby

6:00-7:00pm

Hip Hop 2 (10-12 yrs) (2 RC)

Libby

7:00-8:00pm

Hip Hop 3 (13yrs)(2 RC)

Libby

 

Saturday (All classes 1 RC)

Time Main Hall A Time Multi Room 2 Time Main Hall B
9:15-10:00am

Junior Jazz A

45 mins

Nadine

9:30-10:00am

Tots & Toes A

30 mins

Sarah

9:15-10:00am

Ballet 1

45 mins

Katherine

10:00-10:45am

Pre-Junior Jazz

45 mins

Nadine

10:00-10:45am

Junior Tap

45 mins

Sarah

10:05-10:35am

Tots & Toes B

Katherine

10:45-11:30am

Ballet 2

45 mins

Katherine

10:45-11:30am

Pre-Junior Tap

45 mins

Sarah

10:55-11:25am

Tots & Toes C

Nadine

Baton: Saturdays, 11:45-12:45pm in the Gym **will not participate in the recital but will have their own performance for the parents. This course will end April 25, 2020 INSTRUCTOR: Mikayla